Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.09.05

Kedves Vendég!

Köszönöm a sok kedves látogatást, olvasgatást. Jól esik, hogy érdeklődéssel olvasnak, hogy eljönnek újra, meg újra.

Ha van véleménye, javaslata, vagy csak egyszerűen jó lenne mondani valamit, szólítsuk meg egymást!

Minden javaslatot, véleményt, közeledést örömmel, és köszönettel fogadok, és mindenre válaszolok.

Beszélgessünk:

Szeretettel üdvözlöm.                       Csákvári Zsóka.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hotrány

(B.G.J., 2011.06.28 21:12)

BGJ-csataloo

Zsóka! Én Mikszáthon, Móriczon, Jókain nőttem gyerekként. Fiatal férfiként is szerettem Moldovát (akinek nem tetszik, magára vessen) Rákosi Gergelyt, még a Csurka novellák is kedvenceim voltak. Nem láttam az elmúlt húsz évben ekkora magyar mesélőt! Az íze, a zamata, a bakugrás nélküli fonalvezetés elbűvöl. Sokan, a felkapottak közül takargathatják tükrüket, ha ezt olvassák. Sose hagy abba! Mindent írj meg, érted? Mindent! És ÍGY!

Horány

(B.G.J., 2011.06.28 21:02)

Mi, kemény férfiak... Inkább beledöglünk, csak nehogy észrevegyék, hogy beledöglünk...
Éjjel eltátottam a szám, most újraolvasva megint. Egyre inkább.
sose hagyd abba, mert ez az Élet. És szépen írod, ízesen. Leköt. ideragaszt a székhez! Áldjon meg érte
B,G,J.

Budapest

(Cságoly Anikó, 2011.06.27 13:55)

Szia, kedves Zsóka!

Remélem, nem baj, hogy írok Neked.

Először is szeretném még egyszer megköszönni a könyveidet, mert nagyon-nagyon tetszettek! Sajnálom, hogy nem sikerül kiadni a többi írásodat, mert biztos, hogy azok is nagyon olvasmányosak.
Köszönöm, hogy megoszthattam az éppen aktuális gondolataimat.

Szép napot kívánok szeretettel!

Cságoly Anikó

Horání

(B.G.J., 2011.06.25 18:11)

Zsóka! Itt is, a versed, a Ki vagy te, gyönyörű. verstanilag is jó, a gondolat és a végigvezetés, mind olyan szép! Bolond, akinek írtad, illetve dehogy, hisz nekünk írtad, akik olvasunk!
szeretettel B.G.J.

Nagyvárad

(M.Géza , 2011.06.25 18:00)

Mély tisztelettel köszöntöm. Csak tegnap hívták fel figyelmemet erre az oldalra és nagy örömmel fedezem fel, olvasom írásait. Sajnálom, hogy személyesen nem ismerhetem. Környezetében élni lenne igazán jó... Remélem naponta olvashatom egy írását. Isten áldja! Géza

Tatabánya

(Bán Éva, 2011.06.25 17:46)

Erre jártam, nézegettem. gyönyörködtem a képekben és az írásokban. Nagyon szépek a festmények! Igazán jól esett köztük a séta! A galériák mesésen szépek és jók. Boldog ember lehet aki ezek között élhet!
Köszönöm az élményt és szívemből kívánok további sok sikert a munkához é az élethez!
Éva

MZ/X

(betévedt idegen, 2011.06.25 10:26)

Láttam öreg nénit
aki olyan fiatal volt, mit TE,
láttam fiatal lányt,
aki olyan öreg volt mint TE.
Nem tudom ki vagy TE Zsóka?
Nem tudok eligazodni rajtad.
Csak úgy tudok elmenni előtted,
ha letérdelek,
de nekem nehezemre esik a térdelés,
ezért, csak annyit mondok,
csodállak!

karoly47@citromail.hu

(Károly, 2011.06.12 22:19)

Jókat olvasgatok, tetszenek az írások, gratulálok!
Nagyon szépek és értékesek a svéd művész úr munkái, szívesen látnám eredetiben is. Gratulálok a művész úrnak.
Károly

bloonda@freemail.hu

(Iza, 2011.06.12 22:15)

A svéd festő képei csodálatosak. Nagy öröm hogy láttam. Gratulálok a művész úrnak, és további alkotó munkát sikert kívánok neki
Tisztelettel Iza
Nagyon jó a honlap szívesen jövök mindig ide.

csillagej@gmail.com

(Csillag Endre, 2010.11.25 16:47)

Kedves Zsó!
"Egyszervolt szerelem"......A kötet címadó írása volt rám a legnagyobb hatással: a mély jellem- és korábrázolások miatt. Külön kiemelném a lélekrajzokat, amik komoly szakszerűségre vallanak. Különös a mesélő asszony jövőbe vetett hite, ami átsegítette élete minden buktatóján. Hitelesként éltem meg ezt az írást. Keserédes "hepiendjével" egyetemben.
"Ahol a szívek...": Ez az (érintőlegesen) több szálon futó, mégsem-regény-írás szintén kitűnő korrajz, rengeteg negatív figurával, akik közül kiverekszi magát a lelenc-főhős mind érzelmi, mind egzisztenciális értelemben. A végső kicsengés tehát itt is optimista.
A "Hajnalodik" részben, Az "Érdekházasság" teljes egészében ismerős volt már nekem (valahonnan a Netről). Az ott mondottakhoz itt csak annyit fűznék hozzá, ezek a művek is botladozó, szerencsétlenkedő, útkereső kisemberekről szólnak, akik többnyire a társadalom perifériáján élnek, a félmúltban. A "Hajnalodik" egyetlen hatalmas visszaemlékező, halálos monológ, ami azért rálátást enged a hátteret képező társadalomra. Ennek az az ára, hogy az írásnak nincs úgyszólván cselekményessége. Nem is lehet. Az elmenőben lévő lélek itt is feltárulkozik hitelesen.
Az "Érdekházasság" a legpozitívabb kicsengésű darabja a kötetnek: mint a mesében, minden jóra fordul.
A "Nagykorúság" és az "Endzsi" főszereplői részben a félmúlt, részben a jelen figurái. Bence elvált szülők sérült lelkű gyereke, aki maga is válik, a válás szélén egyensúlyoz, érzelemvzérelte habitusán erőt véve, győz a józan esze, és megmenti házassgát. Szikár hepiend, de hepiend. Ez is monológ(mese) és visszaemlékezés, de cselekményesebb és párbeszédesebb, mint pl. a "Hajnalodik".
Végül az "Endzsi", aki már-már az unokám, tehát a ma gyermeke, szintén -, nem kis szerencsével - kiverekszi magát az őt körülvevő mocsokból. Ez az az írás, ami olyan mesés, hogy már nem is lehet igaz: Tímár doktor képében eljön a drogos tini-kúrvából tiszta és hasznos felnőtté vált hölgyért a szőke herceg, fehér lovon.
Összességében: a kötetben minden a szerelem bugyrairól szól. A társadalmi háttér csak egy nagyon jól sikerült alibi, hogy az egész hitelesebbnek tűnjön. Ez az, amit varázslatnak hívnak.
Gratulálok.

Nóra Vigh <77macska@gmail.com>

(Nóra, 2010.06.13 09:36)


2010/6/5

Drága Zsóka !

Csak most jutottam hozzá, hogy elolvassam a könyvedet. Szeretnék szívből gratulálni hozzá, és megköszönni, hogy elolvashattam. Csoda szép, szívet melengető írás. Jól esett olvasni, és meghatott az a szeretet, amely áradt belőle. Isten tartson meg téged sokáig, és írj minél több ilyen szépséget !
Puszillak sokszor. Nóra

swender@gmail.com

(Swender andrea, 2010.04.07 16:57)

Köszönöm a könyvet, a belé jegyzett szavakat, megérkezett.
Beleolvastam, és nagyon nagy örömömre szolgált, hogy jobb és másabb mint az első volt, egyből mentem is az elejére, hogy ha tündérlányom engedi hamar befejezzem.
Már mondtam, úgy írsz, mintha mozifilmet néznék, ez most még inkább olyan lett, de benne vagyunk mi is, vagyis olyan mintha én is éltem volna mindezt.
elolvastam kb 6 óra alatt, és kijelenthetem sokkal jobb, mint az első alapján vártam.
Azt hiszem ez a fajta stílus, ez a tényszerű töredezettség, amivel az összes történet szerkesztve van az a te elbeszélő stílusod, ugyanígy mesélsz történetet te is, akár hiszed, akár nem.
Pont olyan, mikor mesélsz, szóval egyrészt te vagy, másrészt ez egy új stílus, eszement sokat adnak a történetek, nem beszélve arról, hogy én néha ráeszmélek egy egy karakter valódiságára.
Szóval nagyon jó, olyan mintha rólam is szólna

1182.Bp

(Lila Márti, 2010.03.04 16:42)

Drága Zsuzsikám !!
Elolvastam a könyvet amit kaptam Tőled ! Nagy hatással van rám ! Igen itt is olvasgattam Tőled irásokat ! Nagyon büszke vagyok Rád és boldog hogy a barátnőd lehetek !!!!
Sok szeretettel : Lila Márti

matos8@freemail.hu

(Maja, 2010.02.06 21:18)

Drága Zsókám!
Jó volt nálad. Olvasgattam, teáztam, te pedig gyönyörűket meséltél nekem. :)
Köszönöm.

csatalo@freemail.hu

(B.G.J, 2010.01.21 12:40)

Van egy mottóm: Az ember hol szélvédő, hol meg bogár.
Ne kételkedj, írj! És olvass, itt a Dunán, meg máshol is. Elmúlik a kishitűséged, hidd el.
Ritka, hogy valaki prózában, versben egyaránt otthonosan mozog. Te bírsz ezzel a képességgel. Reggel végig olvastam mindazt, amit eddig feltöltöttél, és úgy érzem nagyokat lépsz. A ma reggeli versnél nem éreztem a szókeresést. Nem kötött gúzsba a rímkeresés, tényleg nagyon tetszett. Úgyhogy kételkedhetsz bármiben, de magadban ne!

jola orbánné@gmsol.com

(Yola, 2010.01.21 12:37)

Kedves Zsóka!
Verseiddel nagyon szép órákat szereztél kis közösségünknek. Három csoportban három versed dolgoztuk fel: Vihar, Nem tudom,hogy Neked mit jelent, Száradt rózsa. Szívem szerint többoldalas beszámolót írnék, olyan szépeket, jókat mondtak, játszottak el a versek kapcsán a gyerekek. Amikor bemutatkozó oldalad és több versed is olvashatták, kíváncsiságuk tovább nőtt. Kit takar ez a szép név: Zsóka? Jelent meg kötete? Mikor? Milyen címen? - kérdezték, s kérdezem én is. A Recski tábor c. verset olvasva egy kislány, aki koránál fogva még nem hallott Recskről, kijelentette, ez a vers többet mond mint egy történelemlecke. Helyem és időm nincs mindenről beszámolni, de sajnálom, hogy a könyvtárban nem állt rendelkezésemre aktívtábla, amiről elmenthettem volna a gyerekek munkáit, elemzéseit, amit most elküldhetnék. Köszönöm újra. Leányom szavaival köszönök el: "Örömtáncot jár a lelkem, ha ilyen szép verseket olvashatok." Yola

Keljolánv@citromail.hu

(Éva, 2010.01.21 12:35)

Olyanná váltál nekem a tiszta írásaid olvasása közben, mintha mindig is ismertelek volna, amióta világ a világ.
Igazából nem tudom, és nem is akarom ezt túl sok szóba foglalni,
de ahogy ebben az Egyszer volt szerelem-ben is érzékeltetni tudod a szeretetnek, szerelemnek és minden emberi viszonyulásnak az árnyalatait, az szinte idehoz....és a könyvedet is annyira élővé, természetessé teszi, hogy élesen beleéli magát az olvasó az eseményekbe is, meg a gondolati, érzelmi szálakba is.


« előző

1 | 2 | 3 | 4